🎁 Julegaver byttes frem til 24 januar 🎁
 • ✔ FRI FRAGT OVER 599,- i DK
 • ✔ 30 DAGES FULD RETURRET
 • ✔ LYNHURTIG LEVERING

Om 55Nord

Vi har siden 2003 hjulpet et utal af friluftsfolk, spejdere og FDFere med outdoorgrej, funktionel beklædning, uniformer, forbundsskjorter, logovarer, telte, mærker og meget mere. Du kan handle ved os online, møde os på lejre, i vores butikstrailer eller svinge forbi vores butik og lager i Taulov.

55Nord er ejet 50% af KFUM-spejderne, og 50% af FDF og det har en betydning for butikkens hverdag. For 55Nord er ikke bare en butik med outdoor-grej, men det handler om så meget mere. Nemlig at vi er til for at servicere og gøre livet lettere i spejdergrupper og FDF-kredse. Hvad enten det gælder specialproduktion til den enkelte gruppe eller kreds, eller om det er fordi I mangler noget til en lejr.

Idégrundlaget hos 55Nord

Den dag i dag er 55Nord ejet af KFUM-spejderne i Danmark og FDF (Frivilligt drenge og pige forbund), og dermed er hele principperne bag KFUM-spejderne og FDF også vægtet højt ved 55Nord. Vores mission at tilbyde jer friluftsentusiaster det rigtige udstyr, så I får mulighed for at nyde og leve et aktivt friluftsliv. 

Vi går meget op i at:
- Udstyret er i god kvalitet, så man kan bruge det igen og igen!
- Naturen er der hvor vi alle kommer fra, og den er dermed vores inspiration. 
- Et bredt sortiment hvor man både kan finde traditionelle og moderne produkter. 

  Historien om hvordan 55Nord blev som i dag

  I 2003 blev butikken 55Nord oprettet, da den gamle FDF-butik Hjalmer og KFUM-spejdernes butik Scoutshop A/S blev lagt sammen til en fælles virksomhed. Førhen havde FDF og KFUM-spejderne haft hver deres virksomhed, som henholdsvis blev grundlagt i 1906 og 1910.

  I 1906 blev Grosserer Carl Lønberg leverandør af forbrugsdragter (FDF), og i 1910 blev Carl Lønberg også leverandør af KFUM-spejdernes uniformer og udstyr, som fik hovedkontor i Gothersgade. Efterfølgende blev der i 1940 oprettet et FDF-depot i Carl Lønbergs herreekipeveringsbutik i Gothersgade, hvilket medførte, at mange FDF-kredse oprettede deres egne depoter. Herefter skiftede FDF-depotet i 1982 navn til Hjalmar fordi. butikken i 1964 blev etableret i kælderen på Hjalmar Brantings Plads i København. 

  Ligesom FDF flyttede deres depot til København, blev KFUM-spejdernes Depot A/S også flyttet til København, og blev herefter kaldt for Udendørs Udstyr A/S. Som årene gik blev økonomien mere og mere anstrengt, og Udendørs Udstyr A/S blev dermed afviklet. I 1972 indgik KFUM-spejderne et samarbejde med KFUK-spejderne om fælles drift af Grønvirke, som i daglig tale gik under navnet GREJ

  I 1997 flyttede GREJ til Taulov ved Fredericia og ændrede navn til Spejderbutikken A/S i forbindelse med, at KFUK og KFUM blev to separate korps. I år 2000 ændrede Spejderbutikken A/S navn til Scoutshop A/S, og fik samtidig sin første webshop. 

  Scoutshop A/S’ økonomi var en del år i vanskeligheder, og 50% af aktierne blev dermed solgt til FDF, og de to virksomheder blev dermed slået sammen, og blev til 55Nord. For at 55Nord skulle blive så funktionel, og kunne blive brugt af mange, blev det besluttet at bruge internettet som platform. I dag har vi dog også en fysisk butik i Taulov, som blev åbnet i 2013. 

  55Nords udvikling i store træk

  2003: Scoutshop A/S var i store økonomiske vanskeligheder, og der blev ført en del forhandlinger med FDF, hvilket til sidst resulterede i, at man solgte 50% af aktierne i Scoutshop A/S til FDF, der sammen med Scoutshop etablerede en fælles butik i Taulov. I bestyrelsen kom der til at sidde tre fra FDF og tre fra KFUM-spejderne, og det nye navn til butikken blev 55Nord. 

  2005: Den 25/2-2005 trådte Henrik Christensen af som direktør efter 5 ½ år. Henrik Christensen havde i sin tid som direktør en vision om at skabe nye produkter, bruge en ny markedsføringsstrategi og opdyrke nye markeder. Da Henrik Christensen trådte af, overtog Bjarne Miller stillingen som direktør, hvilket kom til at bringe KFUM-spejderne og FDF’erne til gavn, da overskuddet i virksomheden skulle gå til de to organisationer. 

  2005: 55Nord deltager for første gang på KFUM-spejdernes korpslejr i Guldborgsund. 

  2006: 55Nord deltager for første gang på FDF’ernes landslejr på Sletten. 

  2010: 55Nord flytter til større lokaler på H.C. Ørstedsvej 10 i Taulov, så alle varerne kunne være under samme tag, og arbejdsforholdene blev forbedret for medarbejderne. 

  2012: 55Nord deltager for første gang på Spejdernes lejr i Holstebro

  2013: 55Nord udvider deres lokaler og får dermed mulighed for at åbne en fysisk butik i Taulov. 

  2014: 55Nord overtager De grønne pigespejderes butik. 

  2018: Bjarne Miller træder af som direktør, og Jesper Christiansen bliver direktør. 

  2019: 55Nord overtager De danske baptistspejderes butik

   Din kurv(0)
   Subtotal 0,00 DKK