• ✔ FRI FRAGT OVER 599,- i DK
  • ✔ 30 DAGES FULD RETURRET
  • ✔ LYNHURTIG LEVERING

Bæredygtig butik

55Nord er ejet af de to børne- og ungeorganisationer FDF og KFUM-Spejderne i Danmark. Begge organisationers værdier afspejles derfor på naturlig vis i vores forretning og vi er vores ansvar bevidst. Med op imod 60.000 spejdere og FDFere som kunder, har vi mulighed for at understøtte og præge den forandring, som vi ved, der skal til for at sikre en god og grøn fremtid for både nuværende og fremtidige generationer. 

Vi tror på, at hvis man vil ændre noget i verden, er det en god idé at starte med sig selv. Derfor arbejder vi hver dag både bevidst og ubevidst på at tænke bæredygtige løsninger ind i vores forretning og hele tiden udvikle vores sortiment i en grønnere retning.  

De bæredygtige produkter 
Leder du efter gode, bæredygtige kvalitetsprodukter, er du kommet til det rette sted. En stadig større del af vores produkter er produceret i bioplast, økologisk bomuld, anvender alternativ energiformer som solceller eller er på anden vis bæredygtigt produceret og understøtter den grønne omstilling.

For at gøre det let for dig at finde frem til det bæredygtige grej og bæredygtige tøj, har vi i webshoppen markeret disse varer med mærket Bæredygtigt Valg. Det skal understreges, at det ikke en en officielt godkendt mærkning, men vores egen markering af produkterne, der udelukkende er lavet for at gøre det let for dig som kunde at finde frem til de bæredygtige produkter.

Har du specielle ønsker eller forespørgsler til bæredygtige produkter med eller uden specialtryk, så kontakt vores afdeling for specialproduktion. Så vil vi gøre alt for at hjælpe med at finde netop det, du leder efter.

Bæredygtig lager og logistikfunktion
Når du modtager pakker bestilt hos 55Nord, vil du opleve, at de ikke altid emballeres ens og i ny emballage med vores eget logo på. Det er et bevidst valg, fordi vi sætter en ære i at genbruge al den emballage, vi får ind i huset fra leverandører og samarbejdspartnere. Vi arbejder desuden altid for at pakke vores produkter så kompakt som muligt, så vi sender mindst mulig luft afsted med transportøren.

Et andet eksempel er fra februar 2021, hvor vi indførte papirløst pluk på vores lager. Det betyder, at den ordre du nu placerer i webshoppen kommer direkte ud på en mobil håndterminal hos vores lagerpersonale og behandles uden brug af papir. Alene den arbejdsgang sparer os og klimaet for 30-35.000 stykker A4-papir årligt (2020 statistik). 

I marts 2021 har vi indgået samarbejde med Burd Delivery omkring levering af pakker til vores kunder. Udover at være først på markedet med sammedagslevering, udmærker Burd sig også ved at være klimaneutral levering. Bestiller du levering med Burd til din hjemmeadresse hverdage inden kl. 12.30 kan Burd levere samme dag og klimakompenserer samtidig for al den CO2, der er udledt i forbindelse med både levering og administration af din forsendelse. Burd er endnu ikke landsdækkende, så denne service kan endnu ikke tilbydes alle vores kunder.  

55Nord håndscanner på lageret

Code of conduct
Når vi indgår nyt leverandørsamarbejde, eller selv får produceret varer rundt omkring i verden, stiller vi krav til vores leverandører om, at de eksempelvis ikke må anvende børnearbejdere eller levere produkter, der indeholder giftige stoffer for slutbrugeren af produktet. Vores Code of Conduct er udarbejdet i samarbejde mellem 55 Grader Nords bestyrelse og ledelse og basale principper er følgende:

- Vi overholder gældende lovgivning
- Vi medvirker ikke til korruption, afpresning eller bestikkelse
- Vi tager hensyn til miljø og natur, og tilskynder en bæredygtig udvikling i vores sortiment og måde vi driver forretning på.
- Vi respekterer menneskerettighederne
- Vi benytter ikke børnearbejde eller tvangsarbejde
- Vi diskriminerer ikke på grund af køn, alder, handicap, etnisk oprindelse, religion, politisk overbevisning eller andet.
- Vi tilbyder ordnede arbejds- og ansættelsesforhold og giver en fair aflønning efter indsats og kvalifikationer.
- Vi tilbyder ansættelse til medarbejdere på særlige vilkår (omkring 10-15 % af medarbejderstaben)
- Vi tilbyder et sundt og sikkert arbejdsmiljø
- Vores producenter er kontraktligt forpligtet til at overholde vores Code of Conduct.

 

Det sociale ansvar
En del af at skabe en bæredygtig virksomhed er i vores øjne også at have en arbejdsplads, hvor der er højt til loftet og plads til forskellighed. Vi har flere medarbejdere, der på papiret har et handicap eller en diagnose som eksempelvis autisme og døvstumhed, men som hos os udfører vigtige opgaver og skaber værdi for vores kunder og vores forretning. Vi tilbyder desuden pension og sundhedsforsikring til alle fastansatte medarbejdere, så de kan få hjælp og hurtig behandling, når kroppen eller livet gør ondt.  

Har du idéer til "grønne" produkter eller bæredygtige muligheder, som du mener er oplagte for os at kigge ind i, så kontakt vores direktør Jesper Christiansen på tlf. 24806660 eller jc@55nord.dk

csr-maerket logo
Din kurv(0)
Subtotal 0,00 DKK