• ✔ FRI FRAGT OVER 599,- i DK
  • ✔ 30 DAGES FULD RETURRET
  • ✔ LYNHURTIG LEVERING
Sådan vedligeholder du din sovepose

Sådan vedligeholder du din sovepose

For at din sovepose skal kunne holde i mange år frem i tiden, er det vigtigt at du plejer den løbende. Med nedenstående tips til pleje og rengøring kan du sikre dig, at du og din sovepose holder sammen i lang tid. 

 

Vedligeholdelse af sovepose imens du er på tur.  

Uanset om din sovepose er af dun eller syntetisk materiale, er det smart at holde den ren, tør og beskyttet, mens du camperer. Så holder den længere og isolerer mere effektivt. Dette gælder især for dunsoveposer, men syntetiske soveposer kan også drage fordel af følgende tips.  

 

Sørg for at gå i seng i rent tøj  

Ja det lyder måske som en udfordring, når du er på tur – men effekten er stor! Selv når du er helt udmattet, skal du undgå at kravle ned i din sovepose iført det samme tøj, som du har vandret i på turen. Med tiden kan kropsfedt, sved og snavs fratage soveposen dens isoleringsevne. Tag rent langt undertøj og rene sokker på, når du skal sove. Er du af sted på tur om sommeren, kan uldundertøjet skiftes ud med en ren t-shirt og rent undertøj. Du skal ligeledes være opmærksom på solcreme, som gerne skal vaskes af, før du lægger dig til at sove. Den fede creme vil over tid trænge ind i din sovepose og forringe dens isoleringsevne – og så er det bare heller ikke så lækkert at sove i indtørret solcreme. 
 

Brug lagenpose

For at sikre en endnu renere sovepose skal du overveje at bruge en lagenpose. Posen kan være af bomuld, silke, uld eller polyester og er ret lette at have med på tur. De hjælper med at holde din sovepose ren, fordi de fungerer som en barriere mellem din hud og posen. Desuden øger de temperaturen i din sovepose med 2-4 grader og kan derved være med til at “udvide” sæsonen. Efter hver tur skal du blot vaske posen, og så er du klar til næste vandretur. 
 


Brug altid underlag

Selvom det kan være tillokkende at lægge din sovepose direkte i den bløde skovbund eller på græs, må vi fraråde dig at gøre det. Der er en række udfordringer ved at gøre det. Du risikere at sten og kviste laver hul på din sovepose, som derved mister sin evne til at isolere. Din sovepose kan desuden blive beskidt og fugtig, hvilket er med til at forkorte levetiden. Så husk ALTID at bruge et liggeunderlag under din sovepose. 

 

Brug kun din sovepose til at sove i

Behandl din sovepose med respekt. Selvom legebarnet i dig, skulle få lyst, er det en dårlig ide at hoppe rundt i din sovepose. Javel, det er sjovt med et sækkeløb, men det ødelægger desværre bunden af posen og er med til at smadre syningerne. Sovepose til søvn, plastposer til sækkeløb. En anden ting, som du også bør undgå, er at tage din sovepose med to benvarmer til lejrbålet. Det kan se rigtigt hyggeligt ud, men chance for at en glød brænder hul i den pose er desværre stor. Og går der først hul i posen, så forringes isoleringsevnen hurtigt. 

Din sovepose er din sovepose

Vær varsom med udlån af soveposer. Selvom det kan være fristende at låne sin sovepose ud til en god ven eller familiemedlem, så overvej det lige en ekstra gang. Der skal så lidt til, før at der kommer skade på din sovepose - så måske din ven eller fætter, skal have en sovepose i julegave i år? 

Skrevet af Jonas Oxholm

Din kurv(0)
Subtotal 0,00 DKK