• ✔ FRI FRAGT OVER 599,-
  • ✔ 30 DAGES FULD RETURRET OG FRI RETUR
  • ✔ LYNHURTIG LEVERING
Den store mad over bål guide

Den store mad over bål guide

Gløder og grej er væsentlige elementer når det gælder bålmad. Find gode tips, tricks og opskrifter her!

Der er nu intet så hyggeligt, som at lave et lækkert måltid mad over et varmt bål. Der er dog nogle ting, man skal have styr på, inden man kaster sig ud i den helt store bålmenu.

Først og fremmest er det vigtigt, at du får bygget et godt og solidt bål op. Det er her vigtigt, at du får startet dit bål op i god tid, så der kan nå at komme en masse gode og varme gløder. Det er desuden en fordel, at du har rigeligt med brænde med, gerne i både små og store stykker, så du kan holde bålet i gang.

Det er for det andet vigtigt, at du har det rigtige grej. Man behøves principielt set hverken dyrt eller noget specielt fancy grej for at lave lækker bålmad, men det er trods alt en god start at have en gryde eller pande, der kan tåle at blive sat over bålets varme flammer. Når man skal lave mad over bål, og gerne vil holde styr på temperaturen, kan det være fordelagtigt at investere i et bålstativ, da du dermed lettere vil kunne tilpasse temperaturen, ved enten at sænke eller hæve risten. Hvis du gerne vil have, at det skal være lidt ekstra lækkert, anbefaler vi fra 55Nord, at du anskaffer dig, eller blot bruger en såkaldt Dutch Oven, som er en støbejernsgryde, der sikre, at maden både får varme for oven og for neden. 

                 

Sidst men ikke mindst, er det selvfølgelig vigtigt at have en lækker opskrift med sig, der passer til ens madlavningsniveau. Vi har her nedenfor linket til en række videoer fra Det Danske Spejderkorps, der kommer med en række forslag til opskrifter på lækre retter over bål: 

Nemme og lækre muffins: https://www.youtube.com/watch?v=l4a1kwDgrPc&list=PLAzbrpAqoTMDU3OvRz97nNc0gAbGRjr99&index=1

Hjemmebagt brød: https://www.youtube.com/watch?v=AuRbxQDgUDg&list=PLAzbrpAqoTMDU3OvRz97nNc0gAbGRjr99&index=4

Laks med ovnstegte grøntsager: https://www.youtube.com/watch?v=st3vE4vKVXU&list=PLAzbrpAqoTMDU3OvRz97nNc0gAbGRjr99&index=3

Kalvecoulette med rodfrugter og sauce: https://www.youtube.com/watch?v=xu7wC_3bVuU&list=PLAzbrpAqoTMDU3OvRz97nNc0gAbGRjr99&index=2

Der er også en video, der viser hvordan du bruger en Dutch Oven:
https://www.youtube.com/watch?v=Yip5HFg1Zvo&list=PLAzbrpAqoTMDU3OvRz97nNc0gAbGRjr99&index=5

Så få tændt op i bålet, og få lavet en masse lækre retter - velbekomme!
Hvis du har lyst, er du også meget velkommen til at dele dine bålretter med os. 

Skrevet af Cecilie Eriksen

Din kurv(0)
Subtotal 0,00 DKK
  • American Express
  • Dankort
  • Diners Club
  • Discover
  • JCB
  • Maestro
  • Mastercard
  • MobilePay
  • Visa
  • Visa Electron