• ✔ FRI FRAGT OVER 599,- i DK
  • ✔ 30 DAGES FULD RETURRET
  • ✔ LYNHURTIG LEVERING
5 ting du kan lave udendørs i vinterferien

5 ting du kan lave udendørs i vinterferien

5 fantastiske forslag til hvad du kan lave af sjove udendørsaktiviteter.

Uge 7 er normalt kendt som børnenes-ferie - nemlig skolernes vinterferie. Men hvad skal i så få ugen til at gå med? Vi foreslår at i tage det varme overtøj på og begiver jer ud i naturen. 

Du tænker sikkert, at det er mere komfortabelt at ligge under dynen med en kop kaffe og se Netflix, men selvom det er koldt udenfor, er der ingen undskyldning for ikke at få brændt noget energi af på udendørsaktiviteter. 
Her er fem ting, som du kan lave udendørs. 

1. Tænd et hyggeligt bål med dine nærmeste.
Om det er koldt eller varmt, er der intet så hyggeligt, som et bål at lune sig på. Du kan også vælge at gøre denne stund ekstra hyggelig ved at dele den med nogen du holder af. Tag f.eks. din bror, kæreste eller kammerat med dig, og få startet et dejlig varmt bål op. Hvis I vil hygge lidt ekstra, kan I tage snobrødsdej og snittede pinde med, og se hvem der kan bage det bedste snobrød. 


Er børnene med til at lave bål, kan vi i den grad anbefale jer at grille skumfiduser. Det måske mest klassiske og simple trick, som næsten alle børn elsker. Alt du skal bruge er en pind og en pose skumfiduser. Skal den have et nøk op, kan du forkæle dig selv med S'mores - som er en grillet skumfidus imellem to kiks.

2. Find uldtøjet frem og overnat udenfor.
Hvis du er en ægte viking, eller måske bare holder af friluftslivet, kan du vælge at finde teltet eller hængekøjen frem (medmindre du/I skal sove i shelter) og tage en overnatning eller to i det fri. Det er dog vigtigt at have ordentligt udstyr med sig, så du/I undgår at fryse om natten. Her er det bl.a. vigtigt at have et godt liggeunderlag, der kan skærme dig mod jordens frost, samt noget uldundertøj og nogle uldsokker, der sørger for, at du holder en behagelig temperatur i soveposen. 

3. Mere bål...
Er du også ved at være træt af at stå i dit køkken, og smide den ene surdej ud efter den anden? Ja, det tænkte vi nok. Du kan i stedet vælge at invitere din nærmest familie til en lækker 3-retters middag over bål. Hvis du ligesom os, også tænker, at dette er en god ide, er det vigtigt, at du er forberedt, og har det rigtige kogegrej, da din kæreste nok bliver rimelig sur, hvis du sætter hendes nye gryde fra Eva Trio direkte over bålet. 

Du skal derimod se i retningen af bålpander eller evt en dutch ovn, som er super nemt at tilbedrede gryderetter i.

I bedste Nak og Æd stil, kan du også vælge at gå allin og indrettet dig et simpelt udekøkken. Du kommer langt med en plade og et par rafter. 

4. Leg i naturen - bliver man nogensinde for gammel?
Vinter er oftest lig med snevejr. Find dit indre legebarn frem, og tag dine børn eller venner med ud og leg i sne. Det er f.eks. oplagt at bygge en snemand eller en iglo. Hvis du har en kælk, kan du også finde den største og bedste kælkebakke i lokalområdet, og drøne en tur ned ad den. Der er desværre ikke sne hele året rundt, men når sneen begynder at smelte, byder det på anden leg i naturen. Du kan f.eks. bygge en hule eller bivuak med dine børn, som I måske kunne have lyst til at sove i. 

Rundt omkring i landet bliver der i stadigt stigende grad bygget naturlegepladser. I skove og langs strande skyder de op og de fleste børn ELSKER dem. Du kan finde en oversigt over legepladserne her.

5. Gå en tur i naturen.
Danmark er heldigvis et land, hvor der er mulighed for at finde en masse skønne områder, hvor man kan gå en herlig tur. Find derfor dine vandresko frem, og tag din kæreste eller ven med under armen, og kom ud og nyd det friske vintervejr, og få vendt hele verdenssituationen. Godt råd: medbring en termokop med kaffe eller kakao - velbekomme. 

Med et væld af skove og strande, er du de fleste steder i landet ikke mange kilometer fra nærmeste naturoplevelse. Om det er molsbjerge, hærvejen og det sydfynske øhav - så er Danmark en perle. 

Vandretur i sne

Skrevet af

Din kurv(0)
Subtotal 0,00 DKK